Technologie continental

Pokud vás zajímá co znamenají zkratky na pláštích continental, jste zde na správném místě.  Zde vás provedem elesem zkratek, výběr správného pláště pro vás bude hračka.

technologie black chili continental

směs continental Black Chili

Klíčová rovnováha. Valivé vlastnosti pryžové směsi pneumatiky určují především tři vzájemně se ovlivňující faktory – přilnavost [grip], valivý odpor a kilometrový výkon [životnost] . Dilema: pokud zlepšíte některý z těchto faktorů, může to mít nepříznivý vliv na alespoň jeden z ostatních. Pneumatika s maximální přilnavostí se rychleji opotřebovává a pomaleji odvaluje. Pokud pak zajistíte, aby se pneumatika odvalovala rychleji a trvanlivěji, přilnavost se naopak sníží.S naší směsí BlackChili Compound, běhounovou směsí, která vždy vychází z nejnovějších poznatků o polymerech a výzkumu surovin, jsme cyklistickému průmyslu dodali trvalé řešení. V závislosti na použití pláště upravujeme složení směsi pro konkrétní disciplínu – pro silniční nebo horská kola, časovky nebo sjezdové závody.Jak to funguje? U pláště BlackChili zušlechťujeme speciální syntetické kaučuky s osvědčeným přírodním kaučukem na vysoce výkonné směsi běhounu. Do těchto směsí pak přidáváme částečky sazí, které následně optimalizujeme z hlediska tvaru a povrchových vlastností. Technologie výroby komplexních směsí je natolik citlivá, že pneumatiky se směsí BlackChili vyrábíme výhradně v našem německém závodě v Korbachu.

Směs Continental puregrip

PureGrip Compound je derivátem aktivované směsi oxidu křemičitého a je dobrým příkladem toho, jak do našeho výzkumu a vývoje průběžně začleňujeme zpětnou vazbu od zákazníků. Tato technologie směsi dokonale zapadá vedle směsi BlackChili Compound. Název PureGrip znamená přesně to, co říká: výjimečně dobrá přilnavost a trvanlivost jsou charakteristickými rysy této směsi. Vyvinutá směs PureGrip v produktech Performance v našich řadách pro silniční a horská kola.

Směs puregrip

E-bike ready

Pláště continental s označením e25 díky své odolné konstrukci splňují podmínky pro bezproblémový provoz na elektrokolech.

Některé modely, jako například TopContact II, mají také zkušební označení ECE-R 75, které povoluje použití na rychlých elektrokolech do rychlosti 50 km/h.

continenTAL Race sport

Navrženo bez kompromisů pro použití při závodech horských kol: Pláště RaceSport kombinují konzistentní lehkou konstrukcivynikající ochranu proti průrazu na nejvyšší úrovni. 
Ve spolupráci s renomovanými profesionálními jezdci na horských kolech jsme vytvořili dokonalý základ pro závodní pláště. Jsou ručně vyráběny v Německu a nabízí nízký valivý odpor a ochranu proti průrazu v kvalitě odpovídající nárokům závodníků světového poháru. 
Rozdíl je v konstrukci: obzvláště jemná a pružná nylonová tkanina s důmyslně vyrobeným ochranným pryžovým obložením a univerzální základnou, spolu s legendární směsí BlackChili Compound.
Jedná se o dokonalou kombinaci pro XC a maratonské závody.

Continental protection

Technologie ProTection poskytuje plášťům Continental dokonalou kombinaci rychlého odvalování, přilnavosti a ochrany proti propíchnutí.  To umožňují tři vrstvy pod běhounem (180 tpi) a speciální boční vrstva, odolná proříznutí.  Celá pneumatika tak dosahuje větší odolnosti a je méně náchylná k poškození.
  • Dobře přilne k terénu i na těch nejnáročnějších stezkách.
  • velmi dobré tlumicí vlastnosti
  • BlackChili směs zajišťuje hladké odvalování a potřebnou přilnavost
  • Připraveno pro bezdušové pláště: Revoluční patka Tubeless Ready umožňuje snadnou montáž pláště s duší a bezproblémové nasazení pláště bez duše.

Continental protection apex

Enduro, to znamená rychlé, náročné sjezdy a energii vysávající úseky do kopce. Abyste to zvládli, potřebujete pneumatiku s odolnou konstrukcí proti defektu, dobrými valivými vlastnostmi a vynikající přilnavostí. ProTectionApex vám to umožní.
Vrstva ProTection zabraňuje proříznutí a propíchnutí bez výrazného zvýšení hmotnosti.
Extra boční stěna Apex, chrání pneumatiku před poškozením proražením i při nízkém tlaku.
Směs BlackChili Compound poskytuje vyšší přilnavost.
pro optimalizaci hmotnosti lze pneumatiku použít jako bezdušovou s Conti RevoSealant.
  • Směs BlackChili
  • Patka Revolution Tubeless Ready
  • Zpevnění bočnic Apex
  • 3/180 (TPI)
  • Konstrukce bočnice Flag Sidewall

Continental apex

Již léta se úspěšně používá v pneumatikách automobilů, a proto byl jeho přechod na použití v našich cyklistických pneumatikách jen otázkou času. Apex stabilizuje pneumatiku v zatáčkách a je to technologie, která má smysl i pro velkoobjemové cyklistické pláště.

profil z přírodního kaučuku, který je umístěn mezi vrstvami kostry v základně pneumatiky.
zpevňuje bočnice, čímž minimalizuje kroucení pneumatiky při vysokém příčném zatížení.
tužší bočnice, které snižují riziko propíchnutí a brání sklouznutí pneumatiky z ráfku.
určeno pro sjezd, gravity enduro a freeride. Nízký tlak, zvýšená přilnavost je umožněna, aniž by došlo k přílišnému povolování v zatáčkách. Výrazně se snižuje riziko proražení.

  • Složení BlackChili
  • Speciální profil DH 
  • Ocelové jádro s vysokou pevností v tahu
  • 6/360 TPI
  • Konstrukce bočních stěn Race flag

 

Shield Wall

Systém ShieldWall spojuje optimální kombinaci vysoké ochrany proti průrazu a nízkého valivého odporu s nízkou hmotností. To je umožněno použitím dodatečné, všestranné vrstvy ochrany proti defektu, která se skládá z jemně tkané příčné tkaniny, ta zajišťuje vysokou odolnost pneumatiky proti propíchnutí a poškození. Navzdory dodatečné vrstvě má pneumatika velmi dobré tlumicí vlastnosti a vysokou míru pružnosti, díky níž se dokonale přizpůsobí podkladu. 

Continental tubeles ready

Konstrukce patky, která je robustní, odolná proti poškození a vniknutí cizích předmětů. 
Výsledkem je všestrannost, nízká hmotnost a atraktivní design.
Pneumatiky vyrobené touto technologií používat také jako bezdušové nebo s duší. U bezdušové varianty využijete výhody speciálního tvarování, které dobře těsní kolem ráfku.
tubeles ready

Deutsche Technik

Více než 100 let zkušeností s vývojem a výrobou pneumatik pro jízdní kola učinilo ze společnosti Continental jedinečnou společnost v oboru.
Continental je jediným německým výrobcem pneumatik pro jízdní kola, který vyrábí své pneumatiky v Německu. Vědomí této skutečnosti slouží našim inženýrům a všem ostatním, kteří se podílejí na výrobním procesu, jako mocná pobídka k neustálému úsilí o další inovace.
V našem technologickém a vývojovém centru v Korbachu neustále vyvíjíme nové revoluční technologie, jako je například nepřekonatelná směs Black Chili a špičková technologie proti proražení Vectran™ breaker, které se používají ve vrcholovém závodním sportu.
Tyto technologie vyžadují sofistikované procesy, aby byla zajištěna naše legendární kvalita finálních produktů, a tyto inovace, stejně jako technologie ProTection a RaceSport pro MTB pláště, mohou být vyráběny pouze v naší továrně v Německu – „Handmade in Germany“.  
Abychom mohli nabídnout ten nejlepší plášť pro jakékoliv použití, spoléháme stejnou měrou na dialog s našimi profesionálními závodníky, hobby bikery i běžnými cyklisty.
Jako globální hráč udržuje společnost Continental špičkové výrobní závody i mimo Německo, kde pro vás vyrábí pneumatiky Continental se stejnou mírou péče a nasazení. Jedno mají všechny cyklistické pláště Continental společné: jsou vyvíjeny v technologickém centru v německém Korbachu, kde také procházejí přísnou kontrolou.
Za slovním spojením „Handmade in Germany“ se skrývá naše srdce a duše a všechny výrobky a technologie.
Přejeme vám příjemné zážitky s výrobky Continental! Náš tým pro vás tvrdě pracuje!

Plus Breaker

Maximální ochrana
Mezi běhounem a kostrou je použita ochrana proti propíchnutí z vysoce elastické speciální pryže. Tato prakticky neproniknutelná vrstva proti propíchnutí úspěšně brání průniku všech typů cizích předmětů k duši. Dokonce ani rýsovací špendlík neprojde skrz. Pneumatiky s technologií Plus Breaker lze dnes vidět téměř v každém segmentu: Plus Breaker zaručuje maximální bezpečnost, aniž by negativně ovlivnil jízdní vlastnosti pláště, ať už se jedná o závodní kola, MTB nebo městské/turistické pláště. Plus Breaker je skutečnou ochranou proti průrazu. 

Vectran Breaker

Vectran™ je vyroben z polymeru tekutých krystalů. Tímto způsobem vzniká termoplastická, vícevláknová příze.
Pro srovnání: Tato částečně krystalická tkanina je odolnější proti pořezání než aramid a její pevnost v tahu je pětkrát vyšší než pevnost oceli.
Vectran™ Breaker je lehčí, pružnější a účinnější proti proříznutí než srovnatelný a balvněný materiál. Bez vlivu na valivý odpor.

Continental vectran braker
continental poly-x-braker

Poly X Breaker™

Ochrana proti proříznutí a proražení. S PolyX Breaker™ přicházejí do odvětví pneumatik pro jízdní kola zkušenosti z automobilového průmyslu.
Polyester se již léta úspěšně používá v pneumatikách pro automobily a ukázal se jako mimořádně účinný.
Extrémně odolné polyesterové vlákno je pevně příčně vetkáno. Tím je dosaženo velmi vysoké hustoty tkaniny, která je odolná nejen vůči cizím tělesům, ale zejména vůči průrazům. valivý odpor není touto vrstvou ovlivněn.

Safety Plus Breaker

Speciálně navržený pro elektrokola do rychlosti 50 km/h, zkombinovali jsme náš SafetySystem Breaker s vysoce flexibilní přírodní ochranou zvanou plusBreaker. Výsledkem je extrémně odolná vrstva proti proříznutí a propíchnutí, která má díky své vysoké pružnosti nízký valivý odpor. To pomáhá šetřit životnost baterie a životní prostředí. Vysoké akcelerační momenty a vysoké rychlosti v zatáčkách jsou pláštěm snadno absorbovány. Specialista na rychlá elektrokola a kola z půjčoven.
Continental safety system

safety System Breaker

SafetySystem Breaker se skládá z kevlarem vyztužené, vysoce pevné nylonové tkaniny. Je odolná proti propíchnutí a proříznutí, zároveň je lehká a pružná, což umožňuje, aby se pneumatika lépe přizpůsobila terénu. SafetySystem Breaker chrání kostru před cizími předměty a přispívá k delší životnosti pneumatiky, aniž by výrazně zvyšoval hmotnost nebo valivý odpor. Pneumatiky s ochranou SafetySystem mají navíc obzvláště komfortní jízdní vlastnosti.

SafetyPro Breaker 

Lehká ochranná vložka proti defektu. Nový SafetyPro Breaker  je vyroben z nylonové textilie. Křížově tkané sítě z textilních vláken, které jsou zároveň pevné a pružné.
Maximální ochrana proti průrazu s minimální přidanou hmotností. Riziko propíchnutí sklem nebo ostrými kameny je podstatně sníženo.

SafetyPlus Pro Breaker

Safety Plus Pro Breaker

SPECIALISTA NA E-BIKES A CARGO BIKES
Vyvinutý pro jedinečné požadavky moderních e-biků a cargobiků do rychlosti 50 km/h. Technologie Safety Plus Pro Breaker kombinujevysoce pružnou gumu s osvědčenou pevností našich hustě tkaných vláken PolyX odolných proti propíchnutí. Vysoká pružnost udržuje nízký valivý odpor, čímž prodlužuje životnost baterie elektrokola, takže na každé nabití ujedete více kilometrů. Při jízdě s velkým nákladem přispívá plášť SafetyPlus ProBreaker k jistému ovládání v rušném provozu a ostrých zatáčkách bez ohledu na podmínky.

Puncture ProTection

Bez starostí po celý den. Pokud hledáte spolehlivého a cenově výhodného společníka pro každodenní použití, vyberte si pneumatiku s technologií Puncture ProTection Breaker. Tento odolný gumový štít v kombinaci s gumou vyztuženými bočnicemi pneumatiky zaručuje vysokou ochranu proti průrazu a opotřebení. Pneumatiky bez zbytečných příkras s jasným zaměřením a odolností. 

Continental Puncture Protection

DuraSkin

Pneumatiky s ochranou bočnic DuraSkin® vydrží nápor, protože jsou navrženy do těch nejnepříznivějších podmínek. V drsném terénu na cyklokrosovém nebo trekovém kole, na kolech pro dojíždění do práce, kde se pláště odírají o obrubníky, na cestovních kolech, která křižují kontinenty a setkávají se s různými vlastnostmi silnic, a na závodních okruzích, kde se osvědčují ve vytrvalostních závodech, jako je například Paříž-Roubaix. Vysoce kvalitní polyamidová tkanina spolehlivě chrání stěnu pláště. Pláště s DuraSkin® poznáte podle charakteristické hnědé síťoviny na bočnici.

Extra puncture belt

Každý, kdo hledá spolehlivého každodenního pomocníka, si vybere pneumatiku s pásem EXTRA PunctureBelt. Tato robustní pryžová vložka v kombinaci s gumou vyztuženými bočnicemi pneumatiky zajišťuje vysokou úroveň ochrany proti průrazu a oděru bočnic. 

Continental Extra Puncture BELT

NyTech Breaker

Lehký a elegantní Nytech Breaker je založen na technologii našeho SafetySystem pro ochranu proti propíchnutí. Je vyroben z nylonových vláken a podobně jako kevlar spolehlivě chrání před propíchnutím a proříznutím. Má také mimořádně nízký valivý odpor a sníženou hmotnost, což je ideální pro naši výkonnou řadu silničních pneumatik..

Hardshell ProTection

ZÍSKÁTE VÍC
Ochrana proti propíchnutí a vysoký kilometrový nájezd jsou silnými stránkami Hardshell- ProTection. Specialista na ochranu proti proražení, pod středem běhounu a boly pláště zajišťuje velkou spolehlivost. Třívrstvá (každá vrstva má 60 TPI) kostra pokrývá celou pneumatiku a dělá z ní skutečnou baštu proti městskému odpadu. Vnější bočnice pneumatiky jsou vyztuženy tkaninou DuraSkin®, která zajišťuje ještě větší spolehlivost díky tomu, že je plášť skvěle chráněn. Pneumatiky Hardshell jsou vlajkovou lodí mezi závodními pneumatikami odolnými proti propíchnutí – vyrábějí se výhradně v Německu.

Continental hardshell
CONTINENTAL tire positioning system

Tire positioninng system

Know-how z motocyklového sportu, speciálně upravené pro závodní jízdní kola s ohledem na specifické požadavky předních a zadních kol. Přední kolo: agilní a přímé. Užší pneumatika zajišťuje menší odpor vzduchu a lepší vlastnosti řízení. Zadní: komfortní a tlumící. Díky mírně širší styčné ploše poskytuje pneumatika lepší trakci. Díky směsi směsi optimalizované pro valivý odpor je sníženo tření. Výsledek: průkopnický systém pneumatik pro přední a zadní kolo, ve kterém byly pneumatiky pečlivě sladěny.

Super Sonic

Tuto technologii charakterizuje nízká hmotnost a maximální zrychlení. Těží z ní specialisté na časovku a dráhu.

continental suoer sonic